Παγκόσμια ημέρα τουρισμού η Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ο Δήμος Αγίου Νικολάου γιορτάζει με τα «Κρητικά Μαγειρέματα του Δρόμου» στην Κιτροπλατεία. Από τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής το «τραπέζι» θα είναι στρωμένο με παραδοσιακές αλλά και πρωτότυπες λιχουδιές και δημιουργίες από 30 Σεφ συνοδευόμενες από ποικιλία κρασιών. Τον συντονισμό της γαστρονομικής αυτής βραδιάς έχει ο Σύμβουλος της εταιρίας Μαμιδάκη Σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης που κατάφερε φέτος να λειτουργήσει την κουζίνα του Ξενοδοχείου Minos Beach χρησιμοποιώντας ελληνικά προϊόντα. Ο Σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού «Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση» τόνισε «Εμείς σαν ξενοδοχείο θα ετοιμάσουμε ένα κουνέλι τηγανητό με κυδώνια!
Θα έχουμε πάρα πολλούς διακεκριμένους Σεφ θα μαγειρέψουμε μαζί με παιδιά για να μάθουν και τα παιδιά να μπουν στην κουζίνα να μαγειρεύουν.
Πριν τρία χρόνια μαζί με το δήμο Αγίου Νικολάου σκεφτήκαμε να κάνουμε αυτή την εκδήλωση για να τονίσουμε ότι πρέπει να δουλεύουμε στα ξενοδοχεία μας ελληνικά προϊόντα, να καταλάβουν όλοι ότι οι ξένοι έρχονται στην Ελλάδα για να γευτούν προϊόντα και γεύσεις του τόπου. Δεν μας δίνει τίποτα το να φέρουμε ξένες μόδες στην Κρήτη για να το παίζουμε μοντέρνοι. Ο κόσμος έρχεται για να απολαύσει ότι πιο ωραίο έχουμε. Ο κόσμος έχει ακουστά την κρητική δίαιτα, την κρητική διατροφή, αυτή πρέπει να το δείξουμε, σε όλο το μεγαλείο της.
Νομίζω ότι όλο και περισσότερο αρχίζουν να καταλαβαίνουν οι Έλληνες Σεφ, οι Έλληνες ξενοδόχοι και οι Έλληνες δ/ντες ότι το χουμε ανάγκη αυτό. Βλέπω μία στροφή και αρχίζουν και χρησιμοποιούν ντόπια προϊόντα περισσότερα.
Πριν μερικά χρόνια ένα 30% των προϊόντων που δούλεύαν τα ξενοδοχεία ήταν ελληνικά και όλα τα άλλα εισαγωγής. Τώρα νομίζω ότι έχουμε ανέβει στο 40%. Κανείς δεν με πίστευε ότι ένα ξενοδοχείο θα μπορούσει να λειτουργήσει δουλεύοντας μόνο με ελληνικά προϊόντα, το έλεγα σε ξενοδόχους, σε δ/ντές ήταν όλοι οι αντίθετοι. Λοιπόν η απόδειξη είναι εδώ στο Minos Beach. Δεν έχουν παρά να το δούνε. Ένα 90% , δεν τα έχω καταφέρει στο 100% αλλά ελπίζω του χρόνου να πάω σε μεγαλύτερο ποσοστό. Δουλεύοντας λοιπόν με ελληνικά προϊόντα ο κόσμος είναι πολύ πιο ευχαριστημένος και το κόστος μου δεν έχει ανέβει. Το κόσμος έχει παραμείνει σταθερό παρόλο που χρησιμοποιώ φρέσκα κρέατα, κρητικές μπανάνες, τυριά μόνο ελληνικά, που είναι λίγο τσιμπημένα αλλά είναι καλά, με αλλαντικά καλά και όχι τα κακής ποιότητας αλεσμένα αλλαντικά.
Η σπατάλη γίνεται στην κουζίνα δεν γίνεται αγοράζοντας ακριβά προϊόντα» κατέληξε.
Σχετικές δημοσιεύσεις
-
Ο Μιχ. Χωραφάς στο Λατώ fm για τις εκλογές του ΤΕΕ/ΤΑΚ: Σε θέση αιχμής σήμερα οι μηχανικοί, πρότυπο οι δράσεις του ΤΕΕ τα τελευταία χρόνια – Πρώτη επιλογή η «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών» για το έργο που επιτελεί κεντρικά και τοπικά (ηχητικό)
«Η χώρα θα αποκτήσει επιτέλους χωροταξικό σχεδιασμό, ψηφιακό χάρτη... -
Νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης σε 3 οικισμούς του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου
Συνάντηση με την Υφυπουργό Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, αλλά και... -
Ο Μαν. Ρουκουνάκης στο Λατώ fm για τις εκλογές του ΤΕΕ/ΤΑΚ: Η Α.Μ.Α.Κ. είναι χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, είμαστε έτοιμοι να διοικήσουμε ξανά (ηχητικό)
«Η Α.Μ.Α.Κ. είναι ανεξάρτητη και χωρίς εξαρτήσεις, είμαστε έτοιμοι...